petek, december 04, 2009

Ledena doba 3: Zora dinozavrov 3D

Ledena doba 3: Zora dinozavrov 3D 

Stari prijatelji iz prazgodovine se soočajo s številnimi novimi izzivi, saj pod mrzlo ledeno skorjo odkrijejo povsem nov svet, ki mu vladajo dinozavri. Ob raziskovanju nenavadnih bitij se čemerni mamut Manfred z družico Eli pripravlja na prihod prvega potomca, kar pri prijatelju - sesljajočem lenivcu Sidu - vzbudi starševske občutke. Toda njegova akcija prisvojitve dinozavrovih jajc ne ostane neopažena, zato se trop znajde v smrtni nevarnosti.




Prizor iz filma Ledena doba : Zora Dinozavrov

Hladnokrvni junaki svetovnih uspešnic Ledena doba 1 in 2 so spet tu, v pustolovščini… za vse večne čase. Scrat se še vedno trudi zgrabiti izmuzljivi želod (in morda najti pravo ljubezen), Manny in Ellie pričakujeta svojega prvega mini mamuta, lenivec Sid zabrede v težave, ko si ustvari provizorično družino, ko najde nekaj dinozavrovih jajc, sabljezobi tiger Diego pa se sprašuje, ali se je zaradi druženja s prijatelji preveč pomehkužil. Ko skušajo rešiti nesrečnega Sida, se tovarišija znajde v skrivnostnem podzemnem svetu, v katerem doživijo nekaj bližnjih srečanj z dinozavri, se spopadajo s podivjano floro in favno – in srečajo neusmiljeno, enooko podlasico po imenu Buck, ki lovi dinozavre.
Ledena doba: zora dinozavrov ima vse, kar je bilo občinstvu všeč pri prvih dveh filmih, dodanih pa je še več komedije, akcije in spektakularnih podob – plus filmska čarovnija v 3-D. Naši priljubljeni junaki živijo naprej, pridruži pa se jim nekaj novih, zanimivih likov.




Novost franšize Ledena doba je tudi neverjetni in prostrani podzemni svet, ki ga poseljujejo dinozavri. Bujni svet je v ostrem kontrastu z zimsko pokrajino prvi dveh Ledenih dob in zasenči celo prostranost nadzemne Ledene dobe. To je dežela nevarnosti, velikanskih bitij, rastlin, ki žrejo sesalce, drzne podlasice, svet, v katerem zaljubljeni Scart sledi prebrisani Scratte – in področji z imeni, ko sta Brezno pogube in Ploščadi muk. Celo mamut Manny se počuti majhnega v tem prostranem svetu. "Ko se prikažejo dinozavri, Manny ni več kralj džungle," pravi legendarni komik Ray Romano, ki se vrača kot glas najslavnejšega filmskega kosmatega mamuta.
Z novim svetov so filmarji želeli like Ledene dobe vmestiti v drugačne situacije in jih tako kot prejšnjih delih postaviti pred nepričakovane izzive. "Vedno si želimo videti, do kam lahko gremo z liki," pravi Lori Forte, ki je leta 1999 predstavila osnovno zamisel za Ledeno dobo in je producentka vseh treh filmov. Režiser Carlos Saldanha, ki je režiral tudi drugi del Ledene dobe, dodaja: "Ledena doba: zora dinozavrov je do zdaj najbolj ambiciozen projekt. Naše junake, ki so do zdaj poznali samo ledeno dobo in talečo se ledeno dobo, postavimo v svet, v katerem se ne znajdejo." Sorežiser Michael Thurmeier pravi, da ima film nov, razsežnejši videz. "Skoraj se zdi, da gre za žanrski film, kar me je res pritegnilo. Še vedno pa je to komedija, ki jo ženejo liki, zaradi podzemnega sveta in novih likov pa je na njej nekaj epskega.."
Kaj pa naslednje pustolovščine Mannyja, Sida, Diega, Ellie, Scrata, Scratte – in novorojene mamutke Peaches? Kako se bosta Manny in Ellie spopadala s starševskimi nalogami? Bosta zaprisežena samca Diego in Sid našla družici in se ustalila? Bosta Scrat in Scratte našla pravo srečo – in zakleti želod? Filmarji nočejo ničesar potrditi – zaenkrat. Producentka Lori Forte vseeno pripomni: "O teh likih lahko povemo veliko zgodb. Mislim, da je občinstvo pripravljeno s temi liki iti še naprej."
VIR: KOLOSEJ

Ni komentarjev:

Objavite komentar